top of page
-
Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi"Ağız, diş ve çene cerrahisi ağız ve çevredeki dokuların hastalıklarıyla ve bu hastalıkların tedavileriyle ilgilenen tıp branşıdır. Çene cerrahisinin başlıca ilgi alanları arasında; ağız içindeki yumuşak dokuların tedavisi, çene kemiği rahatsızlıklarının tedavisi, dental İmplant uygulamaları, çene eklemi rahatsızlıkları, yüz ve çene estetiği yer alır. Bunlar dışında çenelerdeki kistlerin tedavisi, apse tedavileri, yirmi yaş dişlerinin çekimleri, gömülü diş çekimleri ve protez öncesinde yapılan uygulamalar da çene cerrahisi ilgi alanındadır.
-
Diş Beyazlatma ( Bleaching )Dişler yıllar içerisinde yiyecekler, içecekler ve sigara tüketimi nedeniyle beyazlıklarını kaybedebilirler. Bu durumu düzeltmek ve dişlerinizi doğal beyazlığına kavuşturmak için diş beyazlatma işlemi yapılabilir. Detaylandıracak olursak diş beyazlatma uygulaması, dişlerin yüzeyindeki mine yapısında oluşan renkli organik ve inorganik maddelerin diş beyazlatma jelleri ile giderildiği kozmetik bir çözümdür. Beyazlatma işlemi özel olarak hazırlanmış bir jelin dişler üzerine sürülmesi, bir ışık kaynağı veya lazer ile reaksiyonun hızlandırılması şeklinde olur.
-
İmplant Uygulamasıİmplant; eksik dişlerin yerine konması amacıyla, çene içerisine yerleştirilen vida şeklindeki yapay bir diş köküdür. Doğal diş formuna en yakın çözüm olan implant uygulamasında çene kemiği titanyumu vücudun bir parçası olarak algıladığından, implantlar çoğunlukla titanyumdan yapılmaktadır, yüksek doku uyumu nedeniyle başarı oranı da oldukça yüksektir. Diş hekimliğinde çok yaygın kullanım alanı bulma nedeni ise; tek diş eksikliklerinden, hiç dişi olmayan hastalara kadar, çok geniş bir yelpazede uygulanabilir olmasıdır.
-
Kanal Tedavisi ( Endodonti )Kanal tedavisi, dişin merkezindeki küçük, iplik benzeri dokunun, yani dişözünün çıkarılması işlemidir. Hasar gören, hastalanan veya ölen pulpa çıkarıldığında, kalan boşluk temizlenir, şekillendirilir ve yeniden doldurulur. Bu işlemle kök kanalı kapatılır. Yıllar önce, hastalanan veya zarar gören dişler çekilirdi. Bugün, kanal tedavisinde, kaybedilecek durumdaki dişler bile kurtarılabilmektedir.
-
Estetik Diş Hekimliği UygulamalarıEstetik diş hekimliği uygulamaları ve gelişen teknoloji yardımı ile kişiler arzuladıkları gülüşe kavuşabilmektedir. Bu uygulamalar ile; Daha parlak ve güzel görünümlü dişlere ve yüzünüzle tam uyumlu mükemmel bir gülümsemeye sahip olabilirsiniz.
-
Diş Teli Tedavisi ve Çapraşık Diş Problemleri ( Ortodonti )Ortodonti diş hekimliğinin özel bir dalı olup, dişlerde ve yüzde bulunan düzensizliklerin teşhisini, korunmasını ve tedavisini kapsamaktadır. Ortodontik tedaviler ile; Yanlış konumlanmış, çapraşık dişler Normalden daha ileride yada geride konumlanmış çene yapısı Alt ve üst dişlerin kapandığında birbiri ile temas etmemesi Kapanan dişlerin üst üste binme eğilimi gibi sorunlar tedavi edilmektedir.
-
Çocuk Diş Hekimliği ( Pedodonti )Pedodonti 0-13 yaş grubu çocukların süt ve daimi dişlerinin sağlıklı olarak korunmasını, çürük, travma, kalıtımsal ve benzeri etkenlerin bu dişlerde oluşturduğu sorunların giderilmesini amaçlayan bir anabilim dalıdır. Pedodonti, bebeklik çağından itibaren çocukların ağız-diş sağlığını ve çene-yüz bölgesi gelişimini takip ve tedavi eden, aynı zamanda koruyucu önlemleri de içine alan diş hekimliği dalıdır. Unutmayın çocukluk döneminde yapacağınız düzenli hekim kontrolleri sayesinde çocuklarınızın ileride yaşayacağı ağız ve diş sağlığı problemlerinin önüne geçebilirsiniz.
-
Yaşlı Hastalar için Geriatrik Diş HekimliğiGeriatrik diş hekimliği yaşı ilelemiş yetişkinlerin diş bakımlarını, teşhis, önlem ve normal yaşlanma süreci ve yaşa bağlı hastalıklarla ilişkili olarak oluşan problemlerin tedavisini içerir.
-
Lazer UygulamalarıLazerli diş tedavilerinin en büyük avantajı ağrısız, kanamasız tedavi olanağı sunması ve ufak operasyonlarda anestezi gerektirmemesidir. Bu uygulamalarda operasyon süresi ve iyileşme dönemi de daha kısa süre sürmektedir. Lazer iyonize olmayan bir ışıktır ve dokuda birikim yapmaz. Bu sebeple x ışını gibi sağlığa zarar verecek bir özelliği de yoktur.
-
Zirkonyum Diş KaplamalarıZirkonyum diş kaplamaları ışık geçirgenliğinin fazla olması nedeniyle dişlerin orjinal haline en yakın bir görünüm elde edilmesine olanak sağlar. Ayrıca ileride metal kaplamalı porselen dişlerde olabilecek diş eti kenarından siyah renk yansıma sorunlarını da ortadan kaldırmaktadır.
-
Dolgu - Konservatif Diş TedavileriKonservatif diş tedavileri dişin ağız içinde çıplak gözle görülebilen ve dişlerin daha çok mine ve dentin kısımlarını ilgilendiren tedavi çeşitleridir. Bu tedavilerde dişlerin çürük veya diğer nedenlerle harap olmuş kısımları, diş hekimliğinde kullanılan ileri teknoloji ürünü cihazlarla temizlenip uzaklaştırıldıktan sonra geriye kalan canlı ve sağlam dokular, özel yalıtım maddeleri ile izole edilerek, doğal dişin yapısını taklit edecek şekilde dolgu maddeleri ile yenilenir.
-
3D Dental TomografiPolikliniğimizde kullandığımız dental tomografinin ileri bir teşhis yöntemi olmasından dolayı bu durum hastalarımızda yüksek bir tedavi başarısı elde etmemize olanak sağlamaktadır. Dental tomografi ile tedaviye karar verme süreci netleşir, karar daha hızlı ve net olarak alınabileceği için hastanın tedavisine de daha kısa sürede başlanır. Bu yöntem ayrıca yüksek tedavi başarısı sağlanmasına da olanak tanır.
-
Gülüş TasarımıEstetik açıdan görünümü bozulan dişler ve diş etlerinin, hastanın yüz şekilleri ve gereksinimleri de göz önünde bulundurularak olabildiğince doğal ve güzel bir görünüme kavuşturulması işlemidir. Bu uygulama ile hastalarımız hayal ettiği gülümsemeye kavuşabilir.
-
Bişektomi - Hollywood YanağıHollywood yanağı, özellikle sosyal medyanın ve moda algısına yön veren ünlülerin etkisiyle her geçen gün daha fazla kadın tarafından tercih edilmektedir. Yanağın ince bir yapıya sahip olması ve yüzün ters üçgen bir görüntüye ulaşabilmesi için yanak inceltilme operasyonu ile gerçekleştirilmektedir.
-
Gömülü DişlerGömülü dişler, vücudun gelişim sürecinde ortaya çıkan ve ısırma ile çiğneme işlevlerinde kimi hastada işe yarayabilirken diğer hastalarda ağız-diş sağlığına ve hatta genel sağlığa zarar verecek şekilde kötü gelişim gösterebilen dişlerdir. Bu dişler için gerekli çekim tedavi işlemleri yapılabilmektedir.
-
Çene İmplantasyonuYüzdeki orantısızlıkları düzeltmenin yollarından biri de çene implantları yoluyla çeneye arzu edilen şeklin verilmesidir.
-
Diş Eti Hastalıkları ( Periodontoloji )Diş eti hastalıkları basit diş eti iltihabından, diş kökünün çevresini saran alveol kemiğinin iltihaplanıp erimesine neden olan şiddetli enfeksiyonlara kadar geniş bir alanı kapsar. Hastalıklarla birlikte diş etlerinde şişme, kanama, çekilme, dişlerde yer değiştirme ve diş kayıpları gerçekleşebilir. Polikliniğimizde tüm diş eti hastalıklarının tedavisi sorunsuz bir şekilde yapılmaktadır.
-
Çene Eklem RahatsızlıklarıÇene eklemi rahatsızlıkları genelde kronik bir hastalık olmasına rağmen; bazen zorlanmış diş çekimi, trafik kazası, darbe, genel anestezi ve yoğun stres gibi nedenlerle de aniden ortaya çıkabilmektedir. Eklemin karmaşık yapısı nedeniyle tedavisi de, bu konuda çalışmalarda bulunmuş uzman diş hekimlerinden oluşan multidisipliner bir ekip tarafından yapılmaktadır.
-
Diş ProtezleriDiş protezleri, ağızdaki bozulan doğal diş yapısının düzeltilmesi ve eksilen dişlerin yerinin tamamlanması için yapılan yapay dişlerdir. Bu protezler, dokuların sağlığının, estetiğinin ve rahatlığının korunmasını amaçlar. Kişinin kaybolan çiğneme fonksiyonunu, bozulan yüz estetiğini ve rahatlığını geri kazandırır.
-
All-On-4 ve All-On-6 İmplantEğer tüm dişlerinizi kaybettiyseniz ve ağzınızda çok fazla kemik erimesi varsa sabit dişler kullanmak için ideal olan tedavi yöntemi All on Four ve All on Six İmplant Tedavisi olabilir. Bu tedavi ile çok özel 4 ya da 6 implant çenenin kemik olan bölgesine yerleştirilerek kişinin sabit dişlere sahip olması sağlanabilmektedir. Vidalarla sabitlenen bu dişler siz istemediğiniz ya da hekiminiz çıkarmadığı sürece yerinden oynamaz. Bu sayede sabit dişleriniz ile hareketli damaklarınızla ısırmakta güçlük çektiğiniz sebze ve meyveleri rahatlıkla yiyebilirsiniz.
-
Porselen Lamina UygulamalarıDişlerin kesilmeden yalnızca ön yüzlerinin 0.3-0.7 mm inceltilmesiyle uygulanan ve sağlam diş dokusunun minimum şekilde kaybedildiği tekniktir. Beyazlatma ile netice alınamayan ileri derecede renkleşmiş dişlerde, yapısal formu ve şekli iyi olmayan dişlerde, ayrık dişleri birleştirmede, kırık ya da aşınmış dişlerin düzeltilmesinde, rengi ve yapısı bozulmuş eski dolguların onarılmasında kullanılabilmektedir.
-
Diş KöprüleriDiş köprüleri, ağızda kaybolan dişin yada dişlerin ortaya çıkardığı boşluğu doldurarak yerine yeni dişin takılması işlemine verilen isimdir.
-
Diastema 2 Diş Arasındaki Boşlukların Kapatılmasıİki diş arasındaki araya bir diş daha eklenemeyecek kadar küçük ve dar boşlukların restoratif materyaller kullanılarak kapatıldığı tedavi yöntemidir.
-
Dermal DolgularDermal dolgular ile yüzdeki ince ve derin çizgileriniz giderilebilir, çökük ya da sarkık yanaklar düzeltilerek doğal bir yüz görünümüne sahip olabilirsiniz. Ek olarak dudak dolgusu, gözaltı dolgusu, cilt gençleştirme, yüz germe ve göz çevresi kırışıklığını giderilmesi amacıyla da başarı ile uygulanmaktadır.
bottom of page